Afbeelding

Veendam 1894 boekt knappe zege

Algemeen

VEENDAM - Tweedeklasser Veendam 1894 heeft zondag in en tegen Valthermond een fraaie overwinning geboekt. De hoogvlieger van vorig seizoen werd met 1-2 verslagen.

In het door de coronacrisis afgebroken seizoen boog Veendam tweemaal het hoofd voor de Drenten. In Veendam werd met 2-3 verloren en bij Valthermond gingen de geelzwarten met 6-1 hard onderuit. Het niveauverschil was ook terug te zien in de ranglijst. Waar Valthermond meedeed om de titel, was Veendam in de onderste regionen terug te vinden.

Ook dit keer was kampioenskandidaat Valthermond de grote favoriet, maar Veendam nam in de tiende minuut brutaal de leiding. Een prima aanval werd afgerond door Winston de Jonge. Veendam hield daarna knap stand. Valthermond zocht wel de aanval en had ook verreweg het meeste balbezit, maar het afmaken van de kansen bleek een probleem. Zo werd onder andere de lat geraakt. Na een half uur spelen viel de 1-1 alsnog.  Maurice Kampman kopte onhoudbaar binnen.

Gemiste strafschop

Ook na de rust bleef Valthermond aandringen en kreeg het een levensgrote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een van de Drenten werd in het strafschopgebied aangetikt en de bal ging op de stip. De inzet van Kampman ging via de binnenkant van de paal het veld weer in. Veendam kwam dus met de schrik vrij en was halverwege de tweede helft zelf dicht bij een tweede treffer. Ryan de Bruijn profiteerde bijna van zwak uitverdedigen van Valthermond. Zijn inzet ging echter net voorlangs.

Het dapper strijdende Veendam zou alsnog op voorsprong komen. De defensie van de thuisploeg anticipeerde maar matig op een diepe bal van de Veendammers. Jeffrey Peters lette wel op een zorgde voor de 1-2.   En wat Valthermond vervolgens ook probeerde: het hielp allemaal niets meer. Zo startte Veendam het seizoen met een verrassende zege en heeft het meteen al drie bonuspunten te pakken.