De FVV-doelman heeft zojuist, tot zijn eigen frustratie, de bal van z’n borst laten springen en Muntendammer Kevin Bijl kan simpel scoren.

ZNC en Muntendam boeken eerste zege

Algemeen

MUNTENDAM - Derdeklassers ZNC en Muntendam hebben zondag de eerste driepunter van het seizoen kunnen bijschrijven. ZNC rekende in Vries af met VAKO, terwijl Muntendam zegevierde in Foxhol.

ZNC begon dramatisch een het treffen tegen VAKO en keek na tien minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. De Brouksters toonden echter veerkracht. Drie minuten na de tweede tegentreffer zorgde Joop Uuldriks voor de 2-1 en was het weer een wedstrijd. In de 29e minuut werd het 2-2. Harmen Hager schatte een diepe bal goed in en prikte de gelijkmaker tegen de touwen.

De wedstrijd kantelde helemaal toen een van de Drenten aan de noodrem trok en met rood op zak kon inrukken. ZNC profiteerde en kwam via Jeffrey van der Veen nog voor de rust op voorsprong. Met een man meer en een voorsprong op zak, hadden de Brouksters uitstekende kaarten in handen maar toch leek het mis te gaan. Uit een vrije trap schoot VAKO meteen na rust de 3-3 binnen en in het verloop van de tweede helft ontsnapte ZNC aan meer tegentreffers. Hoewel ZNC er amper recht op had, kreeg het in de slotfase toch de volle buit: invaller Sven Niemeijer schoot de 3-4 binnen waardoor ZNC met vier punten uit twee duels prima aan het seizoen is begonnen.

Zege dankzij omhaal

Ook bij Muntendam staat de teller na twee duels op vier punten en net als bij ZNC kwam ook de zege van de Muntendammers pas in de absolute slotfase tot stand. De winnende treffer was wel wonderschoon. Met een schitterende omhaal zorgde Maikel Hut drie minuten voor tijd voor de 1-2 tegen FVV.

In een verder weinig verheffende wedstrijd kwam de thuisploeg in de 37e minuut op voorsprong. Het was een treffer die Muntendam zichzelf mocht aanrekenen, want de buitenspelval klapte niet goed dicht. Het leek een dure misser te zijn, want heel lang sierde de 1-0 het scorebord. Zelfs een strafschop bracht daarin geen verandering. De inzet van Michael Imminga werd namelijk door de FVV-goalie gekeerd. De 1-1 viel uiteindelijk pas in de 80e minuut en was een cadeautje. De FVV-keeper kon de bal die hem werd teruggespeeld gemakkelijk alle kanten op trappen, maar hij wilde het mooi doen. De goalie ving het leer op zijn borst op, waarop de terugstuitende bal voor de voeten belandde van Muntendammer Kevin Bijl. Die was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te werken. Dankzij de omhaal van Hut kwam Muntendam uiteindelijk zelfs als winnaar bovendrijven.