Sfeervolle verlichting aan de Finse Golf. Foto: Peter Panneman.
Sfeervolle verlichting aan de Finse Golf. Foto: Peter Panneman.

Prijsuitreiking lichtjesroute in theater vanBeresteyn

Algemeen

VEENDAM - In theater vanBeresteyn in Veendam worden dinsdag 22 december, tijdens Het concert van Veendam, de prijzen uitgereikt van de Veendammer lichtjesroute.

Twinkelende lichtjes in de straten, sneeuwpoppen, kerstmannen, rendieren, prachtige sterren en andere creatieve kunstwerken: de lichtjesroute is een groot kerstfeest. Mensen rijden langzaam door de straten of stoppen even met joggen om een foto te maken.

Niet gemakkelijk 

Heel veel mensen hebben veel fantasie en werk verzet om hun huis of straat er geweldig uit te laten zien. Het was voor de jury dan ook geen makkelijke opgave om tot een oordeel te komen. De jury heeft per wijk de versieringen beoordeeld op onder andere mooiheid, originaliteit, creativiteit en de moeite die men ervoor heeft gedaan. Er werd gekeken naar zowel individuele adressen als naar straten.

Straatprijs 

De straatprijs en de nominaties voor de hoofdprijs worden maandag 21 december bekend gemaakt. De overige prijzen worden in dezelfde week uitgereikt. De straatprijs is voor degene die de mooiste straat of gedeelte van de straat, flat of kade heeft. Ook hier wordt gekeken naar mooiheid, originaliteit en creativiteit. Maar ook naar het geheel van de versiering en de wijze waarop er gezamenlijk iets is gecreëerd. De straatprijs wordt gesponsord door Jumbo Veendam en Bakker Wim Zijlema. Zij hebben een verrassend cadeau voor de deelnemers. Dit cadeau zal op ludieke wijze bij de winnaars worden bezorgd.

Drie genomineerden  

Er zijn drie genomineerden voor de hoofdprijs. Wiens versiering als beste wordt beoordeeld, wint de Nedmag-prijs: een bedrag van 500 euro. De Rabobank-prijs is 350 euro en de derde prijs is 150 euro. De drie genomineerden ontvangen maandag 21 december een uitnodiging om bij de prijsuitreiking te zijn. De prijsuitreiking vindt plaats op 22 december in theater vanBeresteyn, tijdens Het concert van Veendam.  Het concert belooft een sfeervolle avond te worden met muziek van Wia Buze, Erwin de Vries, Sandy Altman, Agnes Woltjes en Romain Doedens.


De show, inclusief de prijsuitreiking, is liv te bekijken en te beluisteren via onder andere de SKV, tv-kanaal 996.