Afbeelding

Gemeente Veendam steekt geld in zestig burgerinitiatieven

Algemeen

VEENDAM - Tientallen plannetjes van inwoners hebben de afgelopen jaren op steun kunnen rekenen van de gemeente Veendam. In de afgelopen vijf jaar ging het om zestig burgerinitiatieven.

De gemeenteraad van Veendam heeft opnieuw 15.000 euro beschikbaar gesteld voor burgerinitiatieven. Elk plan dat een bijdrage levert aan de leefbaarheid en de (ver)binding onderling kan worden ingediend. Een plan kan betrekking hebben op een buurt of wijk, maar kan ook heel goed geschikt zijn voor alle inwoners van Veendam. 

Belangrijk

De gemeenteraad en het college vinden het erg belangrijk dat inwoners van de gemeente deelnemen aan de maatschappij om zo de leefbaarheid te bevorderen. Bewoners die een goed initiatief hebben kunnen hiervoor (financiële) steun aanvragen.

AED en bakfiets

Eind vorig jaar hebben twee burgerinitiatieven geld ontvangen. Het gaat om de aanschaf van een buurt-AED en een elektrische bakfiets om zwerfvuil te verzamelen, inclusief verzekering. Hiermee komt het totaal aantal toegekende burgerinitiatieven voor het jaar 2020 op acht te staan. 

Zeer divers

In totaal zijn de afgelopen vijf jaar 60 aanvragen gehonoreerd. ,,Deze waren zeer divers van aard en hebben voor veel (sociale)beweging gezorgd in de diverse wijken en buurten. Een groot aantal initiatiefnemers zijn mensen die niet actief zijn in een wijk- of buurtteam, maar wel hun schouders hebben willen zetten onder een sociale activiteit in hun buurt”, aldus het Veendammer college.