Afbeelding

Coronaproof Koningsspelen voor kinderen In De Manne

Algemeen

VEENDAM - Voor kinderen van Jenaplanschool In De Manne in Veendam zijn vorige week in het stadion aan de Langeleegte de Koningsspelen georganiseerd.



Het afgelopen jaar stond met name in het teken van alles dat niet door kon gaan. Op in De Manne kijken ze echter vooral naar wat nog wél kan. En zo bedacht gymnastiekdocent Tim, samen met enkele stagiaires van het Alfa College en het Drenthe College, een plan voor coronaproof Koningsspelen. Want de Koningsspelen is iets waar de leerlingen elk jaar weer naar uitkijken.

Eigen bubbel

In overleg met de gemeente kon de school gebruik maken van het stadion van het verdwenen SC Veendam. Alle groepen konden hier in hun eigen bubbel blijven, zonder in contact te komen met andere groepen. Op het veld waren -op ruime afstand van elkaar- verschillende sportieve spellen uitgezet. Middels een roulatiesysteem konden de groepen alle spellen bij langs.

‘Voelde als samen’

,,Het was genieten voor de kinderen én voor de leerkrachten. Zelfs de zon werkte goed mee. Ondanks de coronamaatregelen voelde dit al weer heel erg als samen”, laat de school weten.