Afbeelding

Twee wandelgroepen van start in Pekela

Algemeen

OUDE PEKELA - Pekela Actief zal in mei van start gaan met twee wandelgroepen in Pekela om inwoners op een leuke en gezellige manier te laten bewegen.


Er wordt gewandeld op maandag- en donderdagochtend. Een wandeling duurt ongeveer een uur en wordt afgesloten met koffie of thee.

Lichamelijk en geestelijk gezond 

Het opstarten van de wandelgroepen is een initiatief vanuit het Lokaal Sportakkoord Pekela. De wandelgroepen worden opgezet vanuit Pekela Actief, een samenwerking tussen welzijnsorganisatie De Badde en de gemeente Pekela met als doel om inwoners van Pekela te laten bewegen. Naast het bewegen is het ‘alledaagse praatje’ minstens zo belangrijk. Vooral in deze coronatijd is het een goede manier om de weerstand te verhogen en lichamelijk en geestelijk gezond te blijven.

Maandag en donderdag 

Er wordt gewandeld op de maandag in Nieuwe Pekela en donderdag in Oude Pekela van 09.00 tot 10.00 uur in groepjes van maximaal vier personen op anderhalve meter afstand. Startlocatie in Nieuwe Pekela is sporthal De Spil. Daar wordt gestart op 3, 10, 17 en 31 mei en 7, 14,21 en 28 juni. De wandelingen in Oude Pekela gaan van start bij MFC De Binding en vinden plaats op 6, 20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni en 1 juli.

Gratis deelname 

Iedere week wordt er weer een andere route gelopen. De routes zijn ongeveer vijf kilometer lang en worden in een rustig tempo gelopen zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. Deelname aan de wandelgroepen is gratis.

Aanmelden 

De wandelgroepen worden begeleid door Margriet Roelfsema-Bakker en Rita Visser van Fyzigo Fysiotherapie. Daarnaast sluiten ook verschillende medewerkers van welzijnsorganisatie De Badde aan. Het vooraf aanmelden voor een wandelgroep is verplicht. Opgeven kan door voor-, achternaam en telefoonnummer door te mailen naar r.beertema@debadde.nl.