Afbeelding

Kinderfeestweek Veendam gaat door

Algemeen

VEENDAM - Op het evenemententerrein in Borgerswold in Veendam wordt op 18, 19 en 20 augustus weer de christelijke Kinderfeestweek Veendam gehouden.


Nadat afgelopen voorjaar duidelijk was geworden dat er mogelijk deze zomer weer evenementen plaats konden gaan vinden, was de organisatie er eens goed voor gaan zitten en heeft een coronaproof programma opgesteld. Ondanks de diverse beperkingen kwam er toch een heel aantrekkelijk en haalbaar programma tevoorschijn, dus werd besloten er voor te gaan. Maar bij een groot evenement zoals de Kinderfeestweek komt veel kijken en al gauw bleken er diverse essentiële functies onbezet. Op 1 juli wilde de organisatie duidelijkheid hebben. Pas op het allerlaatste moment kwam er een oplossing en kon men groen licht geven voor het doorgaan van de Kinderfeestweek.

Nog veel geregeld

,,Hoewel de voorbereidingstijd dus nog heel kort is, er nog veel geregeld moet worden en er nog veel vrijwilligers nodig zijn, gaan we ervoor. Op 18, 19 en 20 augustus is er weer een Kinderfeestweek op het evenemententerrein in Borgerswold”, aldus Jan Hollander. ,,Er zullen veel dingen anders moeten gaan. Zo is het dus maar drie in plaats van vijf dagen, is er een ochtendprogramma voor de jongere kinderen en een middagprogramma voor de oudere deelnemers. Van alles kan ook niet en dat vinden we erg jammer. Natuurlijk hopen we dat er uiteindelijk toch nog wat meer mogelijk blijkt te zijn. Wat doen we wel en wat niet en hoe uitgebreid kan en mag het? Dat soort vragen moeten we onszelf stellen en dat zijn niet de leukste keuzes om te maken.”

Alles wordt anders

Het thema van de feestweek is Alles wordt anders. Voor bijvoorbeeld het toneelteam is dat wel heel erg toepasselijk. ,,Er zijn dit jaar geen scènes met acht of tien mensen op het podium”, zegt Ada Hollander. ,,We hebben steeds mensen uit hetzelfde gezin op het podium staan zodat we onder het spelen geen anderhalve meter afstand hoeven te houden. Dat vraagt wel wat van je creativiteit, maar dat is ook weer een mooie uitdaging.”


Kinderen kunnen zich voor de feestweek aanmelden via www.kinderfeestweekveendam.nl.