De vier kunstvrouwen openen hun expositie ‘Quadri Femmes’ (foto Jan-Pieter Wind).
De vier kunstvrouwen openen hun expositie ‘Quadri Femmes’ (foto Jan-Pieter Wind).

Kunstzomer in Salon vanBeresteyn

Algemeen

VEENDAM - Voor kunstliefhebbers is het de komende tijd volop genieten in vanBeresteyn in Veendam. Er is werk te zien van leden van Fotoclub Veendam en kunstenaars van AKKA.

Langs het hertenkamp en aan de pleinkant strekt zich een schitterende expositieruimte uit achter de grote glazen pui van het theatercomplex: Salon vanBeresteyn. Hier is momenteel werk te zien van leden van de Fotoclub Veendam. Daaronder foto’s van Ruud Ugen, met als hoogtepunt zijn foto van schroeven als bouwkundige industriële monumenten.

Even verderop is de expositie van de kunstenaars van AKKA, afgestudeerde kunstenaars van de Klassieke Academie in Groningen. Hier hangt en staat altijd sterk werk van uitstekende professionele kunstenaars. Donderdag werd hier de expositie ‘Quadri Femmes’ geopend, een tentoonstelling van vier kunstvrouwen. Suzanne Heijliggers toont superstrak digitaal schilderwerk, Marian Kramers presenteert dromerig geschilderde landschappen, Janey Robertson toont sterke beelden van stoere mannen en Eeke Kuiken imponeert met haar grote, met snelheid gekwaste portretten. 

De kunstzomer in vanBeresteyn heeft zich ook een plek verworven in het Veenkoloniaal Museum. Ook daar zijn twee magnifieke exposities te zien: ‘Mummia’ en ‘De Klassieke Verbinding’. In Mummia toont Dioni ten Busschen werk van turf. Er zijn sculpturen, sterke abstracte veenschilderijen en een grote verzameling veenkoppen. De Klassieke Verbinding is een presentatie van kunstenaars van AKKA, die hun verbeelding de vrije loop hebben gelaten over de banden tussen Groningen en Riga.