De traditionele jaarmarkt wordt zaterdag 11 september gehouden.
De traditionele jaarmarkt wordt zaterdag 11 september gehouden.

Oude Pekela maakt zich op voor bruisende feestweek

Algemeen

OUDE PEKELA - Met de Truckrun op het terrein van Stutvoet Transport zal zondag de jaarlijkse feestweek van Oude Pekela van start gaan. De organisatie is er ondanks de coronamaatregelen in geslaagd een aantrekkelijk programma samen te stellen.



Zondag om 10.00 uur verzamelen ruim vijftig vrachtwagens zich op bij Stutvoet aan de W.H. Bosgrastraat. De chauffeurs nemen in hun imposante wagens mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking mee. De vrachtwagens vertrekken om 13.00 uur en zijn rond 15.30 uur terug.

Viswedstrijd, Jaarmarktloop en fietsdriadaagse

Maandag gaat de feestweek verder met een viswedstrijd langs het Pekelderdiep. Ook staat dan, zoals gemeld, de Jaarmarktloop op het programma. Dinsdag 7 september is het tijd voor de kruiwagenrace op het plein voor het gemeentehuis. Ook gaat dan de fietsdriedaagse van start. Er zijn drie avonden lang routes door de omgeving te fietsen van 30 en 55 kilometer lang. 

Kindermarkt

Woensdag 8 september is er een kindermarkt. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen van 13.30 tot 15.30 uur spulletjes verkopen op de parkeerplaats van De Helling. Een dag later is het tijd voor de feestelijke afsluiting van de fietsdriedaagse. De intocht start om 19.30 uur vanaf het parkeerterrein bij PJC in Nieuwe Pekela. De finish is bij MFC De Binding. 

Kano-estafette

Vrijdag 10 september wordt in het Pekelderdiep een kano-estafette gehouden en op het Lidoterrein staat de activiteit krat stapelen op het programma. 

Jaarmarkt met oldtimers

De traditionele jaarmarkt langs het Pekelderdiep, met ruim 150 standhouders, wordt zaterdag 11 september van 09.00 tot 17.00 uur gehouden. Op het plein bij het gemeentehuis vindt dan een oldtimershow plaats. De feestweek wordt zondag 12 september afgesloten met een kofferbakverkoop. De verkoop vindt tussen 10.00 en 14.00 uur plaats bij MFC De Binding.

Geen gondelvaart en scheepsjoahen

In verband met de coronamaatregelen gaan de gondelvaart en het scheepsjoagen dit jaar niet door. 

Meer informatie over het programma is te vinden op www.jaarmarktoudepekela.nl.