Kinderen in Muntendam, en ook wethouder David de Jong, vermaakten zich prima met de clown van Vrijwilligers Bedankt. Foto: Bert Woltjes.
Kinderen in Muntendam, en ook wethouder David de Jong, vermaakten zich prima met de clown van Vrijwilligers Bedankt. Foto: Bert Woltjes.

Tegenvallende Vrijwilligers Bedankt in Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM - De actie Vrijwilligers Bedankt in Muntendam is zaterdag tegenvallend verlopen. Wethouder David de Jong van Midden-Groningen was er, net als een aantal enthousiaste kinderen, muzikanten en zelfs een clown. Maar vrijwilligers waren er niet of nauwelijks.

Kwartier Zorg & Welzijn kondigde eind juli aan dat er op 11 september een verrassing aan zat te komen voor de vrijwilligers. Men beloofde een spetterend feest. Uiteindelijk hadden niet veel mensen meegekregen wat er precies werd georganiseerd. De organisatie had een bericht op Facebook geplaatst, maar er werd verder niet veel ruchtbaarheid aan gegeven.

Rondgang door de gemeente 

Vrijwilligers Bedankt werd zaterdag een rondgang van de Vrijwilligerscentrale van Kwartier Zorg & Welzijn door de gemeente. Zaterdagmiddag was de gele cabriobus van het Busmuseum in Muntendam. Iedereen die vrijwilligerswerk doet in Midden-Groningen was er welkom voor een hapje, een drankje en een gezellig praatje. Ronald Nihot en Rieks Folgerts zorgden voor de muzikale aankleding en er was een clown. Alleen de hoofdrolspelers, de vrijwilligers, schitterden buiten hun schuld om door afwezigheid.