Afbeelding

Gedeputeerde en wethouders openen MFA De Rode Beuk in Meeden

Algemeen

MEEDEN - De nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) De Rode Beuk in Meeden wordt maandagochtend officieel geopend door gedeputeerde Tjeerd van Dekken en de wethouders Erik Drenth en José van Schie.


Door de verschillende functies zoals onderwijs, kinderdagopvang, dorpshuis en sporten staat er nu een gebouw dat door iedereen in Meeden gebruikt kan worden. Alle generaties dorpsgenoten kunnen elkaar in dit complex ontmoeten en eventueel van elkaar leren. Het nieuwe gebouw is deels gebouwd met de rode bakstenen van de lokale steenfabriek, afgewisseld met onbehandeld hout. De sportvloer van het oude dorpshuis heeft in het café en woonkamer van het nieuwe dorpshuis in de MFA een nieuwe bestemming gekregen.

Rode beuk

De bestaande rode beuk en een bomenlaan vormden het uitgangspunt voor het ontwerp van de MFA, dus de naam past goed bij het nieuwe gebouw. In het gebouw zitten de Dorpsschool, kinderopvang KaKa, het dorpshuis en een gymzaal. Men kan verschillende ruimten (gymzaal, handvaardigheid- en toneelruimte, vergaderruimte en keuken) combineren tot één grote ruimte. De MFA heeft verschillende entrees, zodat de gebouwdelen makkelijker onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden. 

Opdrachtgever van de MFA is de gemeente Midden-Groningen, Onix NL heeft het complex ontworpen en Jansman Bouw is de aannemer van het project. BCN Groep heeft de bouwbegeleiding voor de gemeente gedaan en daarnaast is VCO Midden- en Oost-Groningen nauw bij dit project betrokken.