In Tropiqua wordt zaterdag eindelijk weer een zwemwedstrijd van De Brug gehouden. Deze foto is gemaakt tijdens de wedstrijden in 2018. Foto: Marinus Hol
In Tropiqua wordt zaterdag eindelijk weer een zwemwedstrijd van De Brug gehouden. Deze foto is gemaakt tijdens de wedstrijden in 2018. Foto: Marinus Hol

Eindelijk weer een zwemwedstrijd voor De Brug Veendam

Algemeen

VEENDAM - De Brug Veendam zal zaterdag weer een wedstrijd organiseren voor zwemmers met een verstandelijke beperking. Zwemtoppers van maar liefst acht verschillende verenigingen uit Noord-Nederland mogen weer strijden om de felbegeerde medailles.


Als gevolg van de coronapandemie is er meer dan twee jaar lang geen zwemwedstrijd gehouden. Zaterdag is Tropiqua in Veendam eindelijk weer het toneel van een zwemstrijd. Er worden bijna honderd zwemmers aan de start verwacht, waaronder natuurlijk de 21 sporters van De Brug Regio Veendam.

Nationale Spelen 

Deze wedstrijd is meteen de laatste wedstrijd voor de start van de Special Olympics Nationale Spelen, die op 10, 11 en 12 juni gaan plaatsvinden in Twente. Daarmee is de wedstrijd in Veendam voor veel zwemmers een mooie test. ,,We zijn zeer blij dat dit nu allemaal weer kan”, zegt Grietje Hooiveld van de organisatie. ,,De laatste zwemwedstrijd van De Brug was in februari 2020 en de laatste in dit zwembad in 2018. Gelukkig mogen we weer.”

Jubileum 

Voor de organiserende vereniging is het ook nog een jubileumwedstrijd. Stichting De Brug Regio Veendam bestond op 12 december 2021 maar liefst 40 jaar. Dit jubileum kon vorig jaar niet gevierd worden door de coronamaatregelen. Voor De Brug is dat de reden om een feestelijke zwemwedstrijd te organiseren. Voor de leden en de vrijwilligers van De Brug Veendam zal komende zomer nog een feestje gepland worden.
De wedstrijd begint zaterdag om 15:00 uur.