Afbeelding

Kinderconcert Peter en de Wolf in Veendam en Wildervank

Algemeen

VEENDAM/WILDERVANK - De muzikale kindervoorstelling Peter en de Wolf wordt donderdagochtend 12 mei in de Grote Kerk van Veendam en het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank opgevoerd voor basisschoolkinderen.

Het gaat om een voorstelling van de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam. Het verhaal van Peter en de Wolf wordt verteld in het Gronings door zanger Arnold Veeman. De kinderen horen de dieren in het muzikale verhaal vertolkt door instrumenten als de hobo (Vincent van Ballegooijen), fagot (Andreaa Chirpac), klarinet (Ivar Römer), dwarsfluit (Will Jasper) en de altviool (Nouschka van Schaik). De carillon-speler Vincent Hensen opent bovendien in Veendam en sluit af op het orgel. Docenten van de muziekschool vormen het kamermuziekensemble.

De voorstellingen in Veendam en Wildervank worden bezocht door kinderen van de groepen drie tot en met zes van de basisscholen in de gemeente Veendam. Door geld van de Stichting Meer Muziek in de Klas en het Muziek Akkoord Groningen Oost is deze voorstelling gratis te bezoeken. De voorstelling zal later ook nog opgevoerd gaan worden in de gemeenten Pekela, Westerwolde en Oldambt.