De voormalige aardappelmeelfabriek. Foto: Van Oost Media
De voormalige aardappelmeelfabriek. Foto: Van Oost Media

UPDATE: Drugslab in voormalige aardappelmeelfabriek Zuidwending

Algemeen

ZUIDWENDING - In de voormalige aardappelmeelfabriek in Zuidwending is vanochtend rond half acht door de politie mogelijk een drugslab aangetroffen.


Dat maakte de politie via Twitter bekend. ,,De politie doet op dit moment onderzoek op de locatie en de Landelijke Faciliteit Ontmantelen is opgeroepen. Meer informatie is er op dit moment nog niet”, liet de politie vanochtend weten. Inmiddels heeft men een update gegeven.

De politie heeft nu laten weten meerdere goederen te hebben aangetroffen die ‘passen bij een productielocatie van harddrugs’. Het is nog onbekend welke materialen en middelen er daadwerkelijk zijn aangetroffen en waar deze voor worden gebruikt. Er werd niemand aangehouden.

De brandweer en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) werden meteen na het aantreffen van het druglab ingeschakeld. De LFO heeft op locatie onderzoek gedaan en is gestart met de ontmanteling. Ook heeft de politie buurtonderzoek gedaan en zijn getuigen gehoord. Het onderzoek gaat verder en de politie is dan ook op zoek naar aanvullende getuigen of mensen met meer informatie over wat er precies is gebeurd in dit pand aan de Zuidwending. Aardappelmeelfabriek Zuidwending is in 1893 ontstaan en was tot in de jaren zeventig in gebruik.