Afbeelding

Sport- en Cultuurweek in Meeden

Algemeen

MEEDEN - De sportieve en culturele feestweek van Meeden zal maandag 27 juni van start gaan. De week wordt georganiseerd door Stichting Metmans.


Er staan diverse onderdelen op het programma waarbij teams punten kunnen scoren. Teams kunnen bestaan uit mensen uit dezelfde straat of wijk, maar het mag ook gewoon een vriendengroep zijn. Teamleden kunnen bestaan uit inwoners van Meeden, oud-inwoners en eventuele aanhang van een oud-inwoner. De grootte van het team mag men zelf bepalen, al moeten wel minstens vier dames deel uitmaken van het team. Elke dag is er een individuele activiteit, waarbij punten zijn te verdienen voor het team. Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon individueel mee te doen met alle activiteiten.

Aierlegger Award

Op de slotdag van de feestweek zal, op zaterdag 2 juli, zal traditiegetrouw de Aierlegger Award worden uitgereikt. Kandidaten voor de waarderingsprijs van Meeden kunnen tot 15 juni worden aangemeld. Een keurig onderbouwde nominatie kan gemaild worden naar naar koos.beishuizen@metmans.nl. Teams kunnen zich via hetzelfde mailadres aanmelden.

Programma

De feestweek begint maandag 27 juni met een fietstocht. Starten kan tussen 18.30 en 19.00 uur bij de MFA. Op dezelfde tijd en vanaf dezelfde locatie vertrekt de volgende avond een wandeltocht. Die dag staat er van 19.00 tot 20.30 uur ook een viswedstrijd op het programma. Locatie is de visvijver aan de Zevenwoldsterweg. Woensdag 29 juni is er van 13.30 tot 16.00 uur een kindermiddag in zwembad De Kolck. Die avond vindt er een quiz plaats in de MFA (aanvang 19.30 uur). Donderdag 30 juni wordt er een bootcamp gehouden op het plein bij de MFA. De jeugd tot en met vijftien jaar is van 18.30 tot 19.30 uur welkom, van 19.30 tot 20.30 uur is het de beurt aan liefhebbers van zestien jaar en ouder. Vrijdag 1 juli wordt er op het sportpark een volleybaltoernooi gehouden (aanvang 19.00 uur). Teams kunnen zich tot 15 juni aanmelden. 

Slotdag

Op de laatste dag van de feestweek, zaterdag 2 juli, is er een kleedjesverkoop op het plein bij de MFA. De markt begint om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Vanaf 20.00 uur is er een feestavond, waarbij wordt opgetreden door de band TheMent (aanvang 20.00 uur). Ook wordt op deze avond de Aierlegger Award uitgereikt en de beker voor het winnende team.