Afbeelding

Bijeenkomst over gezonde toekomst Pekelder jeugd

Algemeen

OUDE PEKELA - In MFC De Binding in Oude Pekela wordt donderdag 23 juni om 16.00 uur een bijeenkomst gehouden rond het thema Meebouwen aan een gezonde toekomst voor de jeugd in Pekela.

,,Onze droom is dat de jeugd thuis, in de buurt, op school, op de sportvereniging en in de vrije tijd gezonde keuzes kan maken”, zegt de gemeente. Men hoort tijdens de bijeenkomst in De Binding graag hoe inwoners hierover denken. ,,Wij vertellen dan meer over het onderwerp en gaan het gesprek aan om samen een plan te creëren. Jong of ouder, van harte welkom.” Aanmelden kan door een mail te sturen naar communicatie@pekela.nl.

Pekelder jeugd minder gezond

Uit onderzoek blijkt dat de jeugd in Pekela minder gezond is dan in de rest van de provincie en het land. Pekela is daarom sinds februari JOGG-gemeente. JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. ,,Samen maken wij de omgeving van de jeugd gezonder en zetten wij ons in voor een ‘gezonde jeugd, gezonde toekomst’. Met verschillende partners willen we Pekela in beweging krijgen en onze inwoners horen hier uiteraard bij”, stelt de gemeente.