De zomermarkt in Wildervank was een van de succesvolle onderdelen van de feestweek. Foto: Bert Woltjes.
De zomermarkt in Wildervank was een van de succesvolle onderdelen van de feestweek. Foto: Bert Woltjes.

Geslaagde feestweek in Wildervank smaakt naar meer

Algemeen

WILDERVANK - De feestweek ter ere van 375 jaar Wildervank is goed verlopen. Het succes smaakt naar meer.

Voorzitter Henk Robben van het organisatiecomité van de festiviteiten rond het 375-jarig bestaan van het dorp kijkt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen feestweek. ,,De belangstelling van kinderen en jongeren viel wat tegen, maar de volwassenen hebben volop deelgenomen aan de diverse activiteiten. Klapper was toch wel de zomermarkt op zaterdag met de waterspelen in het Oosterdiep. De weergoden waren ons daarbij gelukkig goed gezind.”

Stoom en kokend water

Het succes smaakt naar meer, wat Robben betreft. ,,We hebben in een paar maanden tijd met een relatief klein clubje mensen een geweldig gevarieerd programma neergezet. Door corona konden de voorbereidingen pas laat beginnen en moest alles met stoom en kokend water georganiseerd worden. Dat was een hele uitdaging. Het comité heeft zich echt maximaal ingespannen. Fantastisch! Het zou heel jammer zijn als dit een eenmalig gebeuren blijft.”

‘Meer reuring’ 

Robben droomt hardop van een jaarlijks terugkerend feestje. ,,In Veendam stikt het van de activiteiten, in Wildervank is bijna niets meer. Het moet toch mogelijk zijn hier minstens één keer per jaar een feestdag voor de bevolking te organiseren? Een jaarlijks terugkerend gebeuren. Wildervank wint er alleen maar levendigheid en leefbaarheid mee. Er mag wel wat meer reuring in het dorp komen.”