Teun Boskers (links) bedankt Henk Hensen met een bos bloemen.
Teun Boskers (links) bedankt Henk Hensen met een bos bloemen.

Nieuw bestuur voor SP in Pekela

Algemeen

NIEUWE PEKELA - Leden van de Pekelder afdeling van de SP hebben een nieuw bestuur gekozen. Dat gebeurde tijdens een algemene ledenvergadering in dorpshuis De Kiepe in Nieuwe Pekela.

Henk Hensen stopt na tien jaar voorzitterschap. Hij wordt opgevolgd door Teun Boskers, de huidige organisatiesecretaris. Arthur Vroomans is gekozen als nieuwe organisatiesecretaris en Richard van Klaveren als penningmeester.

Kandidaatstelling wethouder 

De Pekelder SP-ers keurden tijdens de vergadering ook de kandidaatstelling van Ellen van Klaveren als nieuwe wethouder van de gemeente Pekela unaniem goed. Van Klaveren volgt Hennie Hemmes op, die na 16 jaar wethouderschap gaat genieten van zijn pensioen.

Aftrap landelijke campagne 

Verder zullen de Pekelder SP-ers zaterdag de landelijke SP-campagne ‘Kosten omlaag, Inkomen omhoog’ aftrappen. Hiermee komt de SP met een noodplan in de vorm van vijf ‘koopkrachtkallers’ om de kosten omlaag te krijgen en de inkomens omhoog. De SP vindt het namelijk onbegrijpelijk dat boodschappen, tanken, de huur en de energierekening omhoog schieten, terwijl grote bedrijven torenhoge winsten maken. De SP zal deze zomer deur aan deur, tijdens jaarmarkten, braderieën en andere zomerse activiteiten met zoveel mogelijk mensen in gesprek gaan en steunbetuigingen voor haar koopkrachtkallers te verzamelen. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.sp.nl/kostenomlaag.