Dinet Oosting in actie voor het Nederlands team (foto Rein Merkx).
Dinet Oosting in actie voor het Nederlands team (foto Rein Merkx).

Dinet Oosting grijpt met Nederlands team Europese softbaltitel

Algemeen

VEENDAM - Dinet Oosting, afkomstig uit Veendam, heeft zaterdag met het Nederlands Dames Softbal-team de Europese titel veroverd. Dat gebeurde in Barcelona op indrukwekkende wijze.

In Barcelona (Sant Boi) troefden de Nederlandse dames eerst Italië in de halve finale af met 3-2 af. Vervolgens versloeg het team op overtuigende wijze het team van Groot Brittanië. De laatste keer dat Nederland de titel pakte was in 2017. 

Pitcher Eva Voortman leverde prima werk door de slagvrouwen nauwelijks op de honken toe te laten. Dinet Oosting, de geboren Veendamse, zorgde er persoonlijk voor dat de pitching van Georgina Corrick doorbroken werd. Zij sloeg drie punten binnen.

Geen moment kwamen de tegenstanders in hun spel. In een eerdere wedstrijd in de finalepoule hadden ze nog met 5-0 weten te winnen, maar in de beslissende wedstrijd kregen de Britten geen enkele kans. De uitslag van 7-0 spreekt wat dit betreft boekdelen. In de laatste inning toonde Nederland ook nog even dat haar veldspel uitstekend was: de laatste twee nullen vielen via een knap dubbelspel. Dinet Oosting speelde in deze finale op het eerste honk.

Over veertien dagen speelt de Veendamse met Olympia Haarlem het hoofdtoernooi om de Europa Cup in Bollate. Op 4 november zal ze in Brouwhotel Parkzicht een presentatie geven over het, nu al succesvolle, afgelopen seizoen.