Afbeelding

Zomerfestival in vanBeresteyn

Algemeen


VEENDAM - Het bruist van 22 tot en met 28 augustus in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Die week vindt het Zomerfestival plaats, waarin er van alles is te beleven voor jong en oud.

Het Zomerfestival wordt maandag 22 augustus om 11.00 uur geopend door wethouder Annelies Kleve. Gelijk na de opening barst het feest los met de eerste voorstelling van deze feestweek: Peter En De Wolf met Arnold Veeman.

Culturele verenigingen 

Verschillende culturele verenigingen en stichtingen uit de omgeving van Veendam doen mee. Zo kunnen bezoekers meekijken met een repetitie in de theaterzaal van Operettevereniging Veendam-Wildervank en het muziektheater van de Stichting MMC uit Borgercompagnie. Ook artiesten uit de reeks Koopavondconcerten ontbreken niet, de stichting Sport & Cultuur is aanwezig, Met Meer Cultuur, koor De Dames en een groep dichters onder leiding van Remda Spoelstra.

PeuterBios

Filmhuis vanBeresteyn heeft op zaterdagochtend 27 augustus een PeuterBios voor de allerkleinsten met de film Mamma Boe. Die middag is er een open podium voor wie het aandurft en de Winkler Prins Harmonie sluit het festival af op 28 augustus met een zinderend zomerconcert.
Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor een van de workshops van Muziek-, Dans en Theaterschool Veendam, een lezing bijwonen of een optreden in de foyer bezoeken.

Het volledige programma is te vinden op vanberesteyn.nl. Alles is gratis toegankelijk.