Pekela maakt zich weer op voor een bruisende jaarmarkt (archieffoto).
Pekela maakt zich weer op voor een bruisende jaarmarkt (archieffoto).

Pekela kijkt uit naar jaarmarkt met vele activiteiten

Algemeen

OUDE PEKELA - In Oude Pekela wordt zaterdag 10 september de jaarmarkt gehouden. De dagen rond de markt worden er tal van activiteiten gehouden.

De markt in het centrum van Oude Pekela start om 09.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Volgens de organisatie gaat het om de ‘grootste en gezelligst jaarmarkt van het Noorden’. Er worden duizenden bezoekers verwacht. Met ruim 130 standhouders is het aanbod zeer gevarieerd. 

Oldtimers

Op de parkeerplaats voor het gemeentehuis zullen ook nog eens ruim 80 oldtimers worden geshowd. De markt wordt muzikaal omlijst door Kira Dekker, Erwin de Vries, Krzystof Groen en de Pekelder popband RESET.

Hindernisbaan

Zoals gezegd worden er rond de markt tal van activiteiten gehouden. Zo is er maandag 5 september een jaarmarktloop en wordt er van 6 tot en met 8 september een fietsdriedaagse gehouden. Woensdag 7 september is er een markt voor kinderen bij De Helling (start 13.30 uur). Ook wordt er dan een viswedstrijd gehouden. Donderdag 8 september is het tijd voor een kano-estafette. Ook staat er dan een 21 meter lange hindernisbaan op het Lido-terrein. Vrijdag 9 september is er een optocht met versierde aanhangers en zondag 11 september is er een kofferbakverkoop. 

Meer informatie is te vinden op www.jaarmarktoudepekela.nl.