De Alpenzusjes komen naar het Oktoberfest in Veendam.
De Alpenzusjes komen naar het Oktoberfest in Veendam.

Voorbereidingen Oktoberfest Veendam in volle gang

Algemeen

VEENDAM - De zevende editie van het Oktoberfest Veendam wordt zaterdag 1 oktober gehouden in de Sorghvliethal. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Het Oktoberfest Veendam beleefde een flitsende start van de kaartverkoop. De ervaring bij voorgaande edities was nog dat de kaartverkoop pas na de vakantie op gang komt. ,,Tegenwoordig beslist men steeds later om tickets aan te schaffen voor dergelijke evenementen”, aldus Fred van Loenen. Organisatoren Fred en zoon Rob van Loenen waren dan ook aangenaam verrast door de massale toeloop in de zomervakantie op tickets voor het Duitse bierfeest. Binnen twee dagen waren alle 250 Early Bird-tickets uitverkocht, terwijl ook de reguliere kaarten hard blijven gaan.

2000 bezoekers

Het is al even geleden dat het Oktoberfest Veendam plaats heeft gevonden. De laatste editie dateert van 5 oktober 2019. Daarna gooide corona roet in het eten. Met een aantal kleine aanpassingen in het draaiboek is de organisatie er van overtuigd dat het Oktoberfest weer een groot feest gaat worden. Zo pakt de organisatie op het gebied van aankleding, belichting en special effects groots uit. Maar ook voor op het podium heeft men de nodige bekende artiesten weten te strikken, zoals bijvoorbeeld De Alpenzusjes. De organisatie verwacht al met al zo’n 1500 tot 2000 bezoekers te mogen begroeten, uiteraard allemaal gekleed in lederhosen of dirndl.

Kaarten zijn te koop via www.eventree.nl, bij Koffieplein Veendam, Koffieplein Hoogezand, Primera Hiemstra Veendam en het Sportcafé Sportplein in Veendam. Kaarten zijn nu met 5 euro korting te koop: voor 19,50 in plaats van 24,50 euro. Uiteraard zolang de voorraad strekt.