De muzikanten van Blues Reunion.
De muzikanten van Blues Reunion.

Moor Vriendendag in Café ‘t Keerpunt in Spijkerboor

Algemeen


SPIJKERBOOR - In Café ’t Keerpunt in Spijkerboor wordt zaterdag de eerste Vriendendag van de stichting Moor gehouden.

Mensen die vriend zijn van de stichting hebben die avond op vertoon van hun pasje gratis toegang tot het concert van Blues Reunion. Ook niet-vrienden van Moor zijn welkom, maar voor hen geldt wel een entree. Het concert begint om 20.30 uur.

Blues Reunion

Blues Reunion is ontstaan in de coronatijd en bestaat uit Harry Beishuizen, Jaap van den Broek, Johan Duzink, Hank van der Veen en Peter Kooi: vijf muzikanten die allen vele kilometers in de muziekwereld op de teller hebben. De oorsprong van de band ligt bij een eenmalig optreden tijdens een reünie van De Blokhut in Sappemeer, waar een aantal van de muzikanten in hun jonge jaren vaak kwamen. Het afgelopen jaar heeft de band gewerkt aan een repertoire. Dat resulteerde in zeer gevarieerde sets en genoeg nummers om een aantal uren te kunnen optreden. Inspiratie put de band uit de muziek van onder meer ZZ Top, BB King, Jimi Hendriks, Kenny Wayne Shepherd, Albert King, JP Soars, John Mayal, Cuby & the Blizzards, Lee en Eric Clapton.

Stichting Moor

Stichting Moor zetelt in de dorpen Annerveenschekanaal en Spijkerboor. Het doel van de stichting is, aldus de oprichtingsakte: ‘het bevorderen van de bekendheid van en interesse in het Drentse Veenkoloniale gebied en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. De Stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door het organiseren van culturele, literaire en muzikale activiteiten, het (laten) publiceren van boeken en eventuele andere geschriften, het beheren van auteursrechten, naburige rechten en dergelijke en voorts door alle andere wettige middelen’.