Afbeelding

Fittest voor senioren in Nieuwe en Boven Pekela

Algemeen

NIEUWE PEKELA - Voor inwoners van 65 tot en met 85 jaar uit Nieuwe en Boven Pekela wordt donderdag 20 oktober een fittest gehouden in sporthal De Spil in Nieuwe Pekela. Eerder dit jaar vond er al een fittest plaats voor inwoners van Oude Pekela.

De test wordt georganiseerd door de gemeente Pekela. De gemeente vindt bewegen, gezond eten, goed slapen en sociaal actief zijn namelijk belangrijke ingrediënten om gezond en fit te blijven. De inwoners hebben onlangs een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de fittest.

Laagdrempelige opstap

Door mee te doen aan de fittest weten inwoners nog beter hoe gezond ze zijn en wat ze zelf kunnen doen om nog fitter te worden. Wethouder Ellen van Klaveren: ,,Als gemeente vinden we het erg belangrijk dat onze inwoners gezond en fit blijven. De fittest is een mooie en laagdrempelige opstap naar een beweegactiviteit.’’

Fittest

De fittest bestaat uit acht onderdelen. Er wordt getest op spierkracht, balans, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie en reactievermogen. De wijkverpleegkundigen van Buurtzorg zijn aanwezig voor de bloeddrukmeting. Na afloop van de test is een persoonlijk gesprek met een adviseur. De deelnemers ontvangen dan direct informatie over de beweegmogelijkheden in de gemeente Pekela.

Aanwezigheid De Badde

Naast de fittest is er ook de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een medewerker van Welzijnsorganisatie De Badde. De Badde kan helpen bij vragen over bijvoorbeeld sociale contacten, voorzieningen of eenzaamheid. Voor een gesprek met een medewerker van De Badde is een afspraak vooraf maken niet nodig.

Gezondheidsmarkt

Op de fittestdag zijn ook diverse gezondheidsaanbieders aanwezig, zoals fysiotherapeuten, diëtistes, podotherapeuten. Ook als mensen niet meedoen aan de fittest zelf, zijn ze welkom om een bezoekje te brengen aan de gezondheidsmarkt.

Meer informatie

Inwoners die buiten de aangeschreven leeftijdsgroep vallen maar wel belangstelling hebben om deel te nemen aan de test, kunnen contact opnemen met Annewil Schreuder. Zij is beleidsmedewerker sport en gezondheid van de gemeente Pekela en bereikbaar via 0597-617555 en a.schreuder@pekela.nl. Ook voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Annewil Schreuder. Zie ook de website www.pekelaactief.nl.