Afbeelding

Albatros zingt in kerk Zuidbroek

Algemeen

PEKELA/ZUIDBROEK - Het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros uit Nieuwe Pekela zal zaterdag 15 oktober een concert geven in de Petruskerk van Zuidbroek.

Het koor brengt diverse genres koormuziek ten gehore, zoals Engelstalige hymnes en spirituals, internationale highlights en een aantal Groningstalige liederen (van onder anderen Ede Staal). Naast deze liederen zingt het koor ook enkele Byzantijns-liturgische liederen. De teksten van deze liederen zijn politiek neutraal en gaan niet over oorlog en geweld, ondanks dat deze in het Russisch worden gezonden.

Extra zangers welkom

Albatros staat sinds eind vorig jaar onder leiding van dirigent Bouko Tiggelaar. Het koor telt veertig zingende leden. Om het ledental verder te laten groeien, én de gemiddelde leeftijd te laten dalen, staat Albatros open voor belangstellende mannen die het een leuke uitdaging lijkt om in dit befaamd koor te komen meezingen. Zij zijn van harte welkom om een repetitie bij te wonen op de maandagavond vanaf 19.30 uur in het Albatroshuis aan de Abraham Westersstraat A83 in Nieuwe Pekela (op de maandagen 3 en 10 oktober zijn er overigens generale repetities op andere locaties).

Het concert in de kerk van Zuidbroek begint om 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur, de toegang is niet gratis. Het concert wordt georganiseerd door de PetrusKerkMuziekCommissie Zuidbroek.