Afbeelding

Zechstein Zwemtoernooi in bad Tropiqua

Algemeen

VEENDAM - De 44e editie van het Zechstein Zwemtoernooi van zwemvereniging Bubble uit Veendam wordt komend weekend gehouden. Plaats van handeling is uiteraard zwembad Tropiqua.

Na twee jaar van afwezigheid in verband met de coronapandemie klinkt zaterdag weer het startsein van het Zechstein Zwemtoernooi. Het gaat om een tweedaags internationaal toernooi waar verenigingen uit heel Nederland en ook een aantal verenigingen uit Duitsland graag voor afreizen naar Veendam. Vanaf vrijdagavond tot zondagmiddag komen rond de 450 zwemmers van 27 verenigingen naar zwembad Tropiqua toe om te strijden voor een podiumplaats.

Feestelijk weekend

Maar ook om elkaar te ontmoeten en er een feestelijk weekend van te maken. Want dat is het kenmerk van het Zechstein Zwemtoernooi; een toernooi waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. In het Indoorcentrum zullen deze honderden deelnemers en hun begeleiders het hele weekend bivakkeren. Dit is altijd al een hele belevenis op zich.

100 vrijwilligers

De toernooicommissie en het bestuur van ZPC Bubble worden dit weekend bijgestaan door ongeveer 100 vrijwilligers en stagiaires. Een dergelijk groot toernooi vraagt om een goede organisatie waar veel helpende handen voor nodig zijn.

Opening

De organisatie is erg blij dat Zechstein Minerals zich ook dit jaar als hoofdsponsor wil verbinden aan het toernooi. Rianne Hooiveld, Marketing Manager bij Zechstein Minerals, zal het toernooi zaterdag openen. Zij is zelf ook zwemster geweest bij ZPC Bubble.