Afbeelding

Leerlingen Winkler Prins tonen werk in Kunst in Huis

Algemeen

VEENDAM - Leerlingen van Winkler Prins hebben een project rond kunst en cultuur succesvol afgesloten met een expositie bij Kunst in Huis in Veendam.

Tijdens de lessen Kunst en Cultuur hebben leerlingen van de zogenaamde Heterogene groep zich beziggehouden met printtechnieken. Ze hebben geëxperimenteerd en hebben een bezoek gebracht aan Kunst in Huis in Veendam. Na een periode van veel oefenen en uitproberen, hebben de leerlingen een werkstuk gemaakt met behulp van een linoleumsnede, inkt en de drukpers.

Groot succes 

Deze kunstwerken waren onlangs, onder het genot van een zelfgemaakt hapje en een drankje, in Kunst in Huis te bewonderen door ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Het was een groot succes.

Heterogene groep

Sinds dit schooljaar is het brugjaar gestart met de pilot Heterogene groep. Leerlingen, ongeacht op welk niveau ze zitten, werken daarin samen aan één thema. Binnen dit thema heeft elk vak een invulling en wordt er rekening gehouden met de verschillende leerbehoeftes van de leerlingen. Daarnaast wordt er gedifferentieerd zodat leerlingen worden uitgedaagd of juist extra ondersteund. Na twee jaar stromen de leerlingen in op een niveau die bij hen past.