Afbeelding

Crowdfundactie voor aanpak speeltuin in Nieuwe Pekela

Algemeen

NIEUWE PEKELA - Speeltoestellen in de speeltuin aan de Doorsneeweg in Nieuwe Pekela zijn dringend aan vervanging toe. Om dit voor elkaar te krijgen, is de speeltuinvereniging een crowdfundactie gestart.

De toestellen in de Pekelder speeltuin werden jaarlijks tijdens de grote vrijwilligersactie NLdoet onder handen genomen, maar inmiddels is duidelijk dat repareren geen optie meer is. De speeltoestellen zijn afgekeurd, nieuwe toestellen zijn nodig. En daar is geld voor nodig, heel veel geld. 

24.000 euro

De focus gaat eerst op het vervangen van het grote speeltoestel. Die wordt namelijk binnen enkele weken verwijderd en dan staat er bijna niets meer in de speeltuin. Het aanschaffen van een vergelijkbaar toestel gaat maar liefst 16.000 euro kosten. Dat is overigens nog exclusief het plaatsen van het toestel. Inclusief plaatsing komt dit neer op bijna 24.000 euro. 

Steunactie.nl

Speeltuinvereniging Doorsnee heeft inmiddels diverse acties opgezet om geld in te zamelen. ,,Maar dat schiet niet op. Als vereniging alleen gaan we het niet redden”, zegt Renate Sagel namens de speeltuinvereniging. Om de speeltuin te kunnen behouden, heeft de vereniging daarom een crowdfundactie opgezet. Via de website steunactie.nl kan men de speeltuinvereniging steunen. Het streefbedrag is in eerste instantie zo’n 16.000 euro om het grote toestel aan te kunnen pakken. 

Maar er zijn meer toestellen die dringend vervangen moeten worden. ,,Mocht de actie een groot succes worden, gaat de rest natuurlijk gelijk mee. Dat zou het allermooiste zijn!”, laat Sagel op de speciale actiesite weten.