Afbeelding

Australische Western in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - De Australische Western The Drover’s Wife: The Legend of Molly Johnson is maandag 12 december te zien in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam.

The Drover’s Wife is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal uit 1882, al zijn er grote wijzigingen aangebracht ten behoeve van de tijdgeest. Centraal staat Molly, die haar boerderij en kinderen moet beschermen tegen de gevaren van de Australische outback wanneer haar man een paar dagen van huis is.

Geketende Aboriginal

In 1893 woont de hoogzwangere Molly Johnson samen met haar kinderen in de outback. Ze proberen in het barre Australische landschap te overleven, nu hun man en vader schapen is gaan drijven. Op een dag vindt ze een geketende Aboriginal voortvluchtige, genaamd Yakada, gewond op haar erf. Er ontstaat een onwaarschijnlijke band tussen de twee. 

Feminisme en anti-racisme

Molly wordt al snel het doelwit van de achterdochtige wetsdienaar Nate Clintoff, die een agent op haar af stuurt. De ontmoeting tussen Molly, de agent en Yakada resulteert in een tragische keten van gebeurtenissen waarbij Molly een symbool van feminisme en anti-racisme wordt.

De film begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 en de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.