Afbeelding

Volkskerstzang in Grote Kerk Wildervank

Algemeen

WILDERVANK - In de Grote Kerk van Wildervank wordt zondag 18 december de traditionele volkskerstzang gehouden. De organisatie is in handen van de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank.

De volkskerstzang is bedoeld om samen bekende kerstliederen te zingen en te beluisteren. Het gaat om een laagdrempelig evenement voor een breed publiek, onafhankelijk van geloof of afkomst, om de boodschap van Kerst te beleven. 

Oekraïense vluchtelingen

Ook een aantal Oekraïense vluchtelingen die momenteel in Wildervank verblijven, zullen aanwezig zijn. Daarom zullen de teksten ook beschikbaar zijn in het Oekraïens.

Kerstverhaal

Hoofdorganist Dirk Swama zal de volkskerstzang begeleiden op het orgel, samen met trompettist Lubertus Leutscher. Daarnaast verleent alt-mezzo Hanneke Tichelaar haar medewerking. Pastor Corrie Dun-van Dam uit Veendam neemt het kerstverhaal voor haar rekening. Ook zal zij een korte overdenking houden.

Gratis toegang

De volkskerstzang begint om 19.00 uur. De toegang is gratis. Wel kunnen bezoekers bij de uitgang een vrije gift achterlaten. Het evenement is ook te volgen via de televisie bij de SKV (kanaal 996).