Afbeelding

Autobiografie Steven Spielberg in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - Met The Fabelmans heeft Spielberg een monument opgericht voor zichzelf, zijn familie en de magie van film. De film is dinsdag 14 maart te zien in filmhuis vanBeresteyn in Veendam.

The Fabelmans is misschien wel de meest persoonlijke film van regisseur Steven Spielberg. Niet zo gek ook, aangezien het verhaal daadwerkelijk is geïnspireerd op zijn eigen jeugd, inclusief de onregelmatige band met zijn ouders en de opbloeiende liefde voor film. Spielberg durft zijn eigen familiegeschiedenis kwetsbaar weer te geven op het grote scherm.

Speelgoedtreintjes 

Vanaf de eerste scène laat Spielberg zien hoe zijn passie voor film is aangewakkerd. Het is grappig hoe Spielbergs alter ego, een kleine Sammy Fabelman, de beelden die hij zag op het witte doek probeert na te maken met zijn eigen speelgoedtreintjes. Dat deed hij overigens tot grote vreugde van zijn creatieve moeder. Sammy’s vader daarentegen ziet het meer als een hobby.

Hartverscheurende waarheid

In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16e ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder, die de familiedynamiek voorgoed verandert...

Kaarten

De film begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.