Afbeelding

Kantoorklerk schittert in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - De film Living is dinsdag 21 maart te zien in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam. De rolprent is een melancholisch verhaal over de wedergeboorte van een kantoorklerk.

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen.

Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten.

Japan vervangen door Engeland

Dit ontwapenende drama is gebaseerd op de Japanse film ‘Ikiru’ van Akira Kurosawa, en nu opnieuw bewerkt door schrijver Kazuo Ishiguro. Het Japan van 1952 us vervangen door het Engeland van 1953. Dat is een minder grote stap dan het lijkt. Beide samenlevingen hebben immers veel gemeen: het verhullen van gevoelens achter een masker van beleefdheid en voorkomendheid in een sterk hiërarchisch maatschappij, formele omgangsvormen en respect voor autoriteiten.

De film begint om 14.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 en de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.