Afbeelding

The Banshees of Inisherin in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - In Filmhuis vanBeresteyn in Veendam is maandag 13 maart The Banshees of Inisherin te zien. De film is een aangrijpend portret van een verloren vriendschap.

Als een voorbode van naderend bloedvergieten, zo klinkt het rumoer van de Ierse burgeroorlog op het eilandje Inisherin. Het is 1923, de bombardementen en schietgevechten klinken steeds luider.

‘Ik mag je gewoon niet meer’

Eilandbewoner Pádraic heeft evenwel wat anders aan zijn hoofd, ook al lijkt alles aanvankelijk nog zo overzichtelijk in The Banshees of Inisherin.
Pádraic (Colin Farrell) woont tevreden samen met zus Siobhán (Kerry Condon) en ezel Jenny, en duikt dagelijks de kroeg in met beste vriend Colm (Brendan Gleeson). Maar nu wil Colm hem plotseling niet meer zien of spreken. ,,Ik mag je gewoon niet meer”, licht hij schoorvoetend toe. En daar moet Pádraic het mee doen.

Drastisch ultimatum

Een verwarde Padraic probeert de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhán. Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

Kaarten

De film begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 en de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.