Afbeelding

Opfriscursus EHBO bij Veendam Beweegt

Algemeen

VEENDAM - Veendam Beweegt heeft samen met AcuteHulp een opfriscursus EHBO & reanimatie georganiseerd voor trainers en vrijwilligers van verenigingen in de gemeente.

Op drie avonden in de maand februari hebben leden van verenigingen in de gemeente Veendam de mogelijkheid gehad om kosteloos deel te nemen aan de opfriscursus EHBO & reanimatie. Verdeeld over drie avonden hebben zo’n dertig trainers en vrijwilligers de basisvormen van EHBO en reanimatie doorgenomen. De cursus werd gegeven door Marco Stoel van AcuteHulp.

Iedere seconde telt

Ruim de helft van de Nederlanders sport wekelijks. Meestal gaat dit goed, maar jaarlijks gebeuren er op de sportvelden en in de sportzalen vele (kleine) ongelukken. Er kunnen echter ook levensbedreigende situaties ontstaan. Met de basiskennis op gebied van EHBO en reanimatie kan er sneller en adequater gehandeld worden in een situatie waar in iedere seconde telt.

Zeer belangrijk

Binnen de gemeente Veendam zijn er ruim 60 sportaanbieders actief. De gemeente vindt het zeer belangrijk dat de trainers en vrijwilligers die de sporters in beweging brengen weten hoe te handelen bij een blessure of dreigende situatie. Verenigingen die ook willen deelnemen aan de opfriscursus, kunnen contact opnemen met  Veendam Beweegt via veendambeweegt@veendam.nl of 06-86856864.