Afbeelding

Winkler Prins Harmonie geeft concert in vanBeresteyn

Algemeen

VEENDAM - De Winkler Prins Harmonie uit Veendam zal vrijdag 7 april haar jaarlijkse concert geven in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.

Het orkest bestaat uit (oud-)leerlingen en (oud-)medewerkers van scholengemeenschap Winkler Prins. Samen zullen ze op Goede Vrijdag een grote variatie aan noten kraken.

Keltisch nieuwjaar

Natuurlijk staat er repertoire voor blaasorkesten op het programma. Het stuk ‘Samhain’ beschrijft het Keltisch nieuwjaar, gevierd in de nacht van 31 oktober op 1 november. Het is vooral een feest van donker en licht. Een ander voorbeeld is ‘Roller Coaster’. In deze compositie neemt het orkest zijn toehoorders mee in de achtbaan. De wagens gaan omhoog en bereiken het hoogste punt. De spanning stijgt en dan suist iedereen naar beneden. 

Bommen Berend

En dan ‘Bommen Berend’. Dat is een ruim 15 minuten durend muziekstuk over het rampjaar 1672, waarin de opmars en ondergang van Bommen Berend langs Coevorden en Groningen wordt beschreven.
Door de jaren heen heeft de Winkler Prins Harmonie ook altijd Zuid-Amerikaanse muziek gespeeld. Dit jaar spelen de Veendammer muzikanten onder andere ‘Sway’, ‘Tico Tico’ en ‘Brasil’. Verder komen Ed Sheeran en de 3 J’s voorbij.

Kaarten

Het concert begint om 20.15 uur. kaarten zijn te koop bij vanBeresteyn. Dat kan aan de theatertelefoon (0598-634566), bij de theaterkassa of via de website. De toegangsprijs voor volwassenen is 12 euro. Kinderen en leerlingen van Winkler Prins krijgen 50 procent korting.