Leerlingen op bedrijfsbezoek bij Nedmag Veendam
Leerlingen op bedrijfsbezoek bij Nedmag Veendam

Meiden Winkler Prins maken op Girls’ Day kennis met techniek

Algemeen

VEENDAM - Meiden van vmbo-2 van scholengemeenschap Winkler Prins uit Veendam hebben zich ondergedompeld in de wereld van techniek.

Tijdens Girls’ Day zetten meer dan 200 bedrijven door heel Nederland hun deuren open om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken en te enthousiasmeren voor techniek. Veel vrouwelijk technisch talent gaat verloren, vaak omdat meiden niet weten welke technische beroepen bij hen passen. Het bezoek aan een technisch bedrijf helpt dan de blik op hun toekomstmogelijkheden in de techniek te verbreden.

Technische talenten 

Girls’ Day laat meiden de onontdekte wereld van techniek van dichtbij beleven. In het kader van de landelijke dag organiseerden docenten van Winkler Prins Veendam in samenwerking met het project Passie in Techniek een dagprogramma voor meiden uit vmbo-2. Op die manier kregen de meiden de kans om in hun eigen regio hun technische talenten te ontdekken.

Bedrijfsbezoek

Girls’ Day begon voor de tweedejaars vmbo-leerlingen van Winkler Prins met een bedrijfsbezoek aan verschillende technische bedrijven - allen samenwerkingspartners van PIT - in Veendam en omstreken. Op het programma stond naast een korte introductie van het bedrijf ook een rondleiding of demonstratie. Daarna maakten ze op de werkvloer kennis met techniek in de dagelijkse beroepspraktijk en leerden ze de vrouwelijke medewerkers kennen. Tenslotte gingen ze zelf aan de slag met een leuke doe-activiteit.

Bandenwisselwedstrijd 

Het programma werd afgesloten op school, waar de meiden deelnamen aan speciaal voor Girls’ Day samengestelde workshops bij de techniekprofielen BWI (Bouwen, Wonen en Interieur), PIE (Produceren, Installeren en Energie) en M&T (Mobiliteit en Transport). Bij dit laatste techniekprofiel gingen ze de strijd met elkaar aan tijdens een bandenwisselwedstrijd.