Foto: Gemeente Pekela.
Foto: Gemeente Pekela.

Bloemetje voor vrijwilligers Taalhuis Pekela

Algemeen

OUDE PEKELA - Vrijwilligers van het Pekelder Taalhuis, gehuisvest in de bibliotheek van Oude Pekela, zijn dinsdag in het zonnetje gezet door de wethouders van de gemeente Pekela.

Namens hen overhandigde wethouder Ellen van Klaveren een boeket bloemen aan de vrijwilligers als dank voor hun grote vrijwillige inzet voor het Taalhuis. ,,Het is ontzettend belangrijk dat iedereen, van jong tot oud, geholpen kan worden bij het goed kunnen lezen en schrijven. Met kleine stapjes en een steuntje in de rug kan het Taalhuis hieraan bijdragen. Dat is een hele goede zaak!”, stelt Van Klaveren.

Week van Taal

Het bezoek aan het open huis van het Taalhuis vond plaats in de Week van Taal. In deze week tonen de Taalhuizen in Groningen en Noord-Drenthe hoe ze mensen kunnen helpen bij het beter leren lezen of schrijven. Zo kunnen ze hulp geven bij bijvoorbeeld het opstellen van een e-mail, het schrijven van een brief of het lezen van een boek. De mensen van het Taalhuis helpen op die manier om laaggeletterdheid tegen te gaan. 

Meer informatie over het Taalhuis is te vinden op www.tijdvoorhettaalhuis.nl.