Afbeelding

Veendam Beweegt pakt uit met Sportweek

Algemeen

VEENDAM - Veendam Beweegt houdt in de week van 22 tot en met 28 mei, in samenwerking met sportaanbieders uit de gemeente Veendam, de Veendammer Sportweek. 

Vorig jaar vond de eerste editie van de Veendammer Sportweek plaats. Met 15 deelnemende sportaanbieders was dit een zeer mooie start. Dit jaar staat de teller op 25 deelnemende sportaanbieders. Tijdens de Veendammer Sportweek kunnen inwoners kennismaken met veel verschillende sporten. Altijd al eens een keer willen tennissen, kickboksen of zwemmen? Of altijd al een lesje hockey willen volgen? Het kan in de Sportweek allemaal. Deelname is gratis. Alle informatie over de trainingen of proeflessen is te vinden in een handzaam boekje. Er zijn 5000 exemplaren uitgedeeld in de gemeente. Daarnaast is het boekje ook te vinden op de website van Veendam Beweegt

Borgerswold Loop

Een van de activiteiten in de Sportweek is de Borgerswold Loop op maandag 22 mei. De recreatieve loop door het Borgerswold is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar en wordt georganiseerd door SV Veendam Atletiek. Inschrijven is alleen mogelijk op de dag zelf; vanaf 17.45 uur bij de Spelerij (Borgerswoldhoeve). De jeugdloop voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar start om 18.45 uur en tien minuten later gaan de kinderen van 10 tot en met 12 jaar van start. De loop voor deelnemers vanaf 13 jaar start om 19.15 uur.

Kick Off 

Om de Veendammer Sportweek af te trappen, wordt er komende vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur op het Museumplein een speciale Kick Off georganiseerd. Tijdens deze Kick Off presenteren de sportaanbieders zich met een standje en informatie. Daarnaast is er bij elke sportaanbieder een leuke activiteit te doen, waarmee een stempel is te verdienen. De eerste 100 volle spaarkaarten leveren een leuke goodiebag op.

NK Knikkeren

Tijdens de Kick Off wordt ook één van de 18 voorronden van het NK Knikkeren georganiseerd. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen. Inschrijven kan via www.nkknikkeren.nl.