Kinderen zijn druk bezig met het bouwen van hutten. Archieffoto: Bert Woltjes.
Kinderen zijn druk bezig met het bouwen van hutten. Archieffoto: Bert Woltjes.

Kinderfeestweek in Borgerswold

Algemeen

VEENDAM - De jaarlijkse Kinderfeestweek in Veendam zal maandag 28 augustus van start gaan. Er worden honderden kinderen verwacht op het evenemententerrein in Borgerswold.

Het thema van de christelijke Kinderfeestweek is dit jaar ‘Jij bent top!’ en krijgt op veel manieren vorm. Vele kinderen zijn er ook alle dagen bij, want ze willen er niets van missen. De ene geeft aan te genieten van het zingen en toneel, een ander juist van het knutselen of de gave activiteiten die er ’s middags zijn zoals de speurtocht, huttenbouwen, verftikkertje en de workshops.

250 vrijwilligers 

De Kinderfeestweek is niet alleen een hoogtepunt voor veel kinderen, maar ook voor heel veel vrijwilligers. Zestig groepsleiders zijn er de hele week en dat geldt voor veel van de 250 vrijwilligers. Veel van de vrijwilligers komen uit Veendam en Wildervank en dan vooral uit de CGKv-kerk en de baptistengemeente Veendam.

Aanmelden 

Kinderen kunnen nog tot en met vrijdag online worden ingeschreven via www.kinderfeestweek.nl. Dat maakt de start op maandag 28 augustus om 10.00 uur een stuk minder hectisch. Want het is nogal wat om in een half uur zo’n 250 tot 300 kinderen in te schrijven en met hun groepsleiders samen in de tent te krijgen.