Enthousiaste WP-leerlingen bij de start van het project. Foto: Bert Woltjes.
Enthousiaste WP-leerlingen bij de start van het project. Foto: Bert Woltjes.

Project over gezonde jeugd van start met Veendammer Waterdagen

Algemeen

VEENDAM - Met de Veendammer Waterdagen voor de brugklas van de Winkler Prins is vorige week het project ‘JOGG: Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst’ van start gegaan.

De aftrap vond plaats op het sportpark aan de Langeleegte in Veendam. Wethouder Henk Jan Schmaal gaf het startsein. Daarna vond er een warming-up plaats, met onder andere een danser van de MDT-school en konden de ruim 400 leerlingen zich in het zweet werken op het sportpark.

JOGG-gemeente

De Veendammer Waterdagen werden georganiseerd door Veendam Beweegt, in het kader van Veendam als JOGG-gemeente. Sinds mei is Veendam een officiële JOGG-gemeente. JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. Het doel is dat alle kinderen en jongeren tot 23 jaar opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl. Speerpunten zijn water drinken, gratis bewegen, groente eten en lekker slapen.

Voor brugklasleerlingen van Winkler Prins stond vorige week het water drinken centraal, tijdens twee activiteitendagen. Deze dagen sluiten aan bij de lifestyle- en voedingslessen die in het nieuwe schooljaar gegeven worden.