De lezing wordt georganiseerd door Stichting Collectie ter Borg.
De lezing wordt georganiseerd door Stichting Collectie ter Borg.

Oud-burgemeester Pekela geeft lezing in Ommelanderwijk

Algemeen

OMMELANDERWIJK - Bert Smidt, oud-burgemeester van Oude Pekela, zal zondag een lezing geven in de Stainkroeg in Ommelanderwijk.

De lezing wordt georganiseerd door Stichting Collectie ter Borg, naar aanleiding van de wisselexpositie Een kapitale impuls over de herinrichting van Oost-Groningen en de Gronings-Drentse Veenkoloniën. Bert Smidt, tussen 1979 en 1990 burgemeester van de toenmalige gemeente Oude Pekela, was er bij toen toenmalig Koningin Beatrix op werkbezoek kwam in Oude en Nieuwe Pekela. Hij kan hier het nodige van vertellen.

Geld uit Den Haag voor Pekela

Het was de tijd dat Smidt samen met Luppo Leeuwerik en Pieter Boschma het college van B en W vormde. En met zijn drieën wisten ze in Den Haag op geraffineerde wijze geld los te peuteren voor hun plannen om het leef-, werk- en woonklimaat in Oude Pekela te verbeteren. Samen met Bé Buining (toen directeur van de Streekraad) toog hij naar Brussel voor benodigde geldmiddelen. En het lukte de heren! Hoe? Daar zal Bert Smidt in zijn lezing meer over gaan vertellen.

De lezing begint om 14.00 uur. De toegang is niet gratis.