De voorleeskunsten van wethouder Ellen van Klaveren vallen duidelijk in de smaak. Foto: Gemeente Pekela.
De voorleeskunsten van wethouder Ellen van Klaveren vallen duidelijk in de smaak. Foto: Gemeente Pekela.

Wethouder leest voor op obs Hendrik Wester in Oude Pekela

Algemeen

OUDE PEKELA - Wethouder Ellen van Klaveren van de gemeente Pekela heeft woensdag de kinderen van de groepen 1 en 2 van obs Hendrik Wester in Oude Pekela voorgelezen.

Dat deed ze in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Die werden woensdag ingeluid met het Nationale Voorleesontbijt: gezellig samen op de basisschool, peuterspeelzalen en kinderopvang ontbijten en daarbij voorgelezen worden uit een mooi prentenboek.

Voorleesontbijt 

Het Nationale Voorleesontbijt vindt jaarlijks plaats om mensen samen te brengen en de magie van voorlezen tot leven te brengen. Deze speciale ontbijthappening herbergt verhalenvertellers, kunstenaars en lokale groepen met de bedoeling kinderen mee te nemen in de wereld van magische verhalen.

Prikkelt de fantasie

Voorgelezen worden is belangrijk voor jonge kinderen. Voorlezen draagt bij tot een betere taal- en leesvaardigheid van kinderen. Hoe vroeger en regelmatiger kinderen worden voorgelezen, hoe groter de voordelen zijn. Voorlezen prikkelt de fantasie en nieuwsgierigheid, het ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Ook zorgt voorlezen voor rust, ontspanning en structuur in de dag van kinderen. Maar het allerbelangrijkste is het plezier dat de ouder, grootouder en het kind eraan beleven.