Het jubilerende echtpaar. Foto: Bert Woltjes.
Het jubilerende echtpaar. Foto: Bert Woltjes.

Diamanten echtpaar in Oude Pekela

Algemeen

OUDE PEKELA - Jan Mik (81) en Geertje Mik-Kruize (79) uit Oude Pekela hebben woensdag een fraaie mijlpaal bereikt: ze zijn zestig jaar getrouwd. Het leverde het diamanten echtpaar een bezoek op van burgemeester Jaap Kuin en een brief van de Koning.

Jan Mik is een geboren Pekelder en heeft altijd in de strokartonindustrie gewerkt. Mevrouw Mik kwam ter wereld in Winschoten, de plaats waar beiden zestig jaar geleden ook in huwelijk zijn getreden. Daarna woonde het echtpaar jarenlang in Nieuwe Pekela, maar het huis en de tuin werden voor hun beiden te groot.

De twee leerden elkaar kennen doordat jan Mik bevriend was met een oudere broer van Geertje Kruize. Een grote hobby van Jan Mik is het tuinieren. Hij had een grote groentetuin waar de hele familie van kon meeprofiteren. Verder schilderde hij graag het huis en tevens knutselde hij veel. Mevrouw Mik heeft als hobby diamond painting en maakt veel puzzelboekjes vol.

Het echtpaar heeft vier kinderen gekregen (drie jongens en een dochter) en inmiddels zijn er ook negen kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.