Eenzaamheid, het kan iedereen overkomen.
Eenzaamheid, het kan iedereen overkomen.

Andere mensen ontmoeten tijdens Week tegen Eenzaamheid in Veendam

Algemeen

VEENDAM - Ook in Veendam wordt van 28 september tot en met 4 oktober meegedaan aan de Week tegen Eenzaamheid. Er zijn verschillende activiteiten bedacht, voor iedereen die zin heeft om andere mensen te ontmoeten.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Wat dat voor iemand betekent, verschilt van persoon tot persoon. Ook jonge mensen voelen zich vaker alleen. Voor iedereen die wel meer wil ondernemen maar niet precies weet hoe, zijn er allerlei activiteiten bedacht. De organisatie is in handen van DeBasis Veendam en de gemeente, samen met andere organisaties. Deze activiteiten vinden overigens niet alleen in deze ene Week tegen Eenzaamheid plaats, maar gaan daarna door.

‘Kan iedereen overkomen’ 

,,Eenzaamheid kan écht iedereen overkomen. Van jong tot oud. Eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar het aanpakken? Dát kunnen we allemaal. Samen kennen we iedereen. Dus als we iets voor een ander kunnen betekenen komen we een heel eind’’, zegt wethouder Ans Grimbergen.

Koersbal

De Week tegen Eenzaamheid in Veendam staat bol van de activiteiten. Het aanbod van donderdag bestaat onder andere uit gymnastiek, een koffie-ochtend, biljarten, een Rummikub-middag en koersbal. Vrijdag wordt onder andere gevuld met klootschieten en stijldansen. Maandag 2 oktober is een volle dag, met maar liefst tien activiteiten. Het gaat onder andere om een koffie-ochtend, een gezamenlijke maaltijd, zitgymnastiek en darten. Een dag later staan er wederom tien activiteiten op het programma. Er kan onder andere meegedaan worden aan een handwerkclubje. Ook opent het Repair Café die dag zijn deuren.

Volksdansen

Woensdag 4 oktober begint met volksdansen. Verder komt de wandelclub in Veendam in actie, opent de Huiskamer in Ommelanderwijk haar deuren en is er een knutselclubje. Een dag later is er nog een workshop over de ‘digitale wereld’.

Het complete overzicht van de activiteiten voor jong en oud staat op www.debasisveendam.nl. Voor sommige activiteiten is het nodig dat belangstellenden zich aanmelden.