Afbeelding

Week tegen Eenzaamheid in Veendam

Algemeen

VEENDAM - In de Week tegen Eenzaamheid, van 29 september tot en met 6 oktober, worden door DeBasis Veendam en de gemeente Veendam, samen met verschillende partners, allerlei activiteiten gehouden om elkaar te ontmoeten.


Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Eenzaamheid is voor iedereen anders en uit zich op veel manieren: je mist een hechte, emotionele band met anderen of je hebt minder contact met andere mensen dan je zou willen.

‘Kom erbij’

,,Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Van jong tot oud”, zegt wethouder Ans Grimbergen van de gemeente Veendam. ,,Eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal. Eenzaamheid aanpakken doen we samen. Trek de stoute schoenen aan en kom erbij.”

Activiteiten

Donderdag 29 september begint de Week tegen Eenzaamheid. Iedere dag zijn er diverse activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de koffieochtend op maandag 3 oktober in buurthuis Het Scheepskwartier. Ook zijn er sportieve activiteiten zoals wandelpraat op maandag 3 oktober en gymnastiek op dinsdag 4 en donderdag 6 oktober. Maar ook een inloop met allerlei activiteiten zoals zingen, darten, koersbal staat op het programma. Er is voor ieder wat wils.

Het complete overzicht van de activiteiten staat op de website www.debasisveendam.nl.