Het diamanten echtpaar met burgemeester Sandra Korthuis. Foto: Bert Woltjes.
Het diamanten echtpaar met burgemeester Sandra Korthuis. Foto: Bert Woltjes.

Diamanten echtpaar in Ommelanderwijk

Algemeen

OMMELANDERWIJK - Lammert (84) en Rennie Korthuis-Norder (81) uit Ommelanderwijk zijn zestig jaar getrouwd. Die fraaie mijlpaal werd woensdag bereikt.

Burgemeester Sandra Korthuis (geen familie van het echtpaar) feliciteerde het diamanten paar namens de gemeente Veendam. Ze nam een grote bos bloemen mee en een ingelijste uittreksel uit het huwelijksregister.

Rondje Kerkstraat

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet tijdens het welbekende ‘Rondje Kerkstraat’ in Veendam. Na 4 jaar verkering trad het echtpaar in het huwelijk op het gemeentehuis in Wildervank. Lammert Korthuis is geboren in Finsterwolde, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Veendam Rennie Korthuis-Norder is een geboren Wildervankster. Na hun huwelijk gingen ze wonen in Bareveld om later te verhuizen naar Ommelanderwijk, waar de twee inmiddels al meer dan 56 jaar wonen.

Werk en hobby’s 

Lammert Korthuis werkte 40 jaar lang bij Jonker Transport in Veendam. Eerst als bijrijder, maar later als heftruckchauffeur. Rennie Korthuis-Norde werkte eerst bij Wortmann in Wildervank en later als schoonmaakster bij de Amro-bank in Veendam. Een hobby van Korthuis was vissen en voetbal. Hij voetbalde onder andere bij Muntendam en Bareveld. Zijn vrouw is vrijwilligster bij de kaartclub in Ommelanderwijk en puzzelt en leest veel.

Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter, vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.