Afbeelding

Geslaagde kerstviering op cbs ’t Haimstee

Algemeen

VEENDAM - Vlak voor de start van de kerstvakantie hebben leerlingen, hun ouders en de leraren van cbs ’t Haimstee in Veendam gezamenlijk het kerstfeest gevierd.

Donderdagochtend was er voor de kinderen al een viering en om 17.00 uur mochten de kinderen naar school komen voor een kerstdiner. Het weer zat niet helemaal mee voor het schoolkoor, dat nog een aantal liederen voor de ouders op het plein zou zingen. Dat werd opgelost door filmpjes te maken van alle kinderen die de liederen zongen.

Om 18.30 uur was er voor de ouders nog iets warms te drinken en kreeg ieder gezin een kerstpakket met allerlei lekkers, waar de gezinnen tijdens de kerstvakantie van kunnen genieten.

Subsidie voor schoolfruit

Het kerstdiner en de kerstpakketten kan de school mogelijk maken door de subsidie voor schoolmaaltijden. Deze subsidie heeft de school aangevraagd, zodat zij alle kinderen alle dagen schoolfruit kan verstrekken. In december mochten de scholen die voor deze subsidie in aanmerking komen iets extra’s doen. ’t Haimstee heeft gekozen voor een stamppotbuffet voor alle kinderen en een kerstpakket voor ieder gezin. ,,We zijn hier heel blij mee en hopen van harte dat zeker het schoolfruit gesubsidieerd blijft, want uit eigen budget is dit helaas niet haalbaar”, laat het schoolbestuur weten.