Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen helpt kinderen om mee te kunnen doen in de maatschappij.
Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen helpt kinderen om mee te kunnen doen in de maatschappij.

Leergeld Zuid-Oost Groningen ziet aantal geholpen gezinnen fors stijgen

Algemeen

OOST-GRONINGEN - Het aantal gezinnen dat in 2023 financiële ondersteuning heeft gekregen van Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen is fors gestegen.

Er zijn 2208 kinderen uit de gemeenten Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde geholpen. Dat zijn er 270 meer dan in 2022.

Extra vrijwilligers

De kinderen zijn geholpen met één of meer voorzieningen die door Leergeld worden aangeboden. Het ging vooral om een financiële ondersteuning voor zwemles, fietsen, laptops en zaken die te maken hebben met het leren op school. Door de grote groei is de Stichting nu op zoek naar extra vrijwilligers. Meer informatie over vacatures en ondersteuningsmogelijkheden is te vinden op www.leergeldzuidoostgroningen.nl.

Leergeld

Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen richt zich op kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie van hun ouder(s) buiten de boot te vallen als het gaat om binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld zet zich voor deze kinderen in. Hun missie is dan ook: ‘Alle kinderen mogen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen!’