Afbeelding

‘Ouderwets avondje Veendam’ met tal van clubiconen in Brouwhotel Parkzicht

Algemeen

VEENDAM - De profclub Veendam komt vrijdag 3 mei even tot leven, tijdens een bijzondere avond in Brouwhotel Parkzicht met diverse clubiconen. Het wordt een ‘theatercollege’ vol fraaie beelden en levendige anekdotes.

SC Veendam blies in 2013 haar laatste adem uit, maar de herinnering zal nooit verdwijnen. Het verlangen naar de club en haar iconische stadion aan de Langeleegte trouwens ook niet; het is een gevoel dat nog altijd diep verankerd zit in de ziel van de (regionale) voetballiefhebber.

Leve de Langeleegte

Om een beetje tegemoet te komen aan die hunkering, komt er een unieke herbeleving van de geschiedenis, onder de titel ‘Leve de Langeleegte’. Vrijdag 3 mei is Brouwhotel Parkzicht het decor van een nostalgische reis door de historie, aan de hand van fraaie beelden en levendige anekdotes.

Clubiconen

Presentator/schrijver Eddy van der Ley ontvangt clubiconen als Jan Blijham, Henk de Haan, Jan Korte, Marnix Kolder, Angelo Cijntje en Gerard Wiekens. Ook Klaas Fleurke, schrijver van het tweeluik ‘De Langeleegte huilt; waar het eens weer zal lachen’, is van de partij. Bovendien spreken landelijk bekende voetbalpersonality’s, waaronder ex-Veendammer Johan Derksen, vanaf een beeldscherm hun toewijding uit voor wat eens was en nog steeds leeft: Veendam en De Langeleegte.

‘Avond vol melancholie’

Initiatiefnemer Eddy van der Ley bedenkt en presenteert in den lande veel theatercolleges. Bijvoorbeeld met Wim Kieft en met Willem van Hanegem, maar ook organiseerde hij avonden over het WK van 1974 en het EK van 1988. Wanneer hij de laatste jaren voor presentatieklussen in de regio Veendam was, proefde hij de heimwee naar de gewezen voetbalclub en het stadion. ,,Dat verlangen is echt breed gedragen, merkte ik in de gesprekken. Iedere Veendam-supporter snakt naar een ouderwets avondje Veendam, om herinneringen op te halen en mooie verhalen aan te horen. Ook de clubiconen die ik bij een eerste telefonisch rondje benaderde, waren enthousiast. Het belooft dan ook een avond vol melancholie te worden”, zegt Eddy van der Ley.

De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.00 uur. Kaartjes zijn te koop via de website van Brouwhotel Parkzicht.