Het jubilerende echtpaar met loco-burgemeester Reiny Kuiper. Foto: Gemeente Pekela.
Het jubilerende echtpaar met loco-burgemeester Reiny Kuiper. Foto: Gemeente Pekela.

Zestig rode rozen voor 60 jaar getrouwde Pekelders

Algemeen

OUDE PEKELA - Eppo en Jantje de Vries uit Oude Pekela zijn zestig jaar getrouwd. Die fraaie mijlpaal werd woensdag bereikt.

Loco-burgemeester Reiny Kuiper bezocht het jubilerende echtpaar om hen namens de gemeente Pekela te feliciteren. Hij liet de felicitaties vergezeld gaan van een grote bos bloemen.

Militair

In 1959 was dienstplichtig soldaat Eppo de Vries uit Sappemeer gelegerd in de kazerne van Zuidlaren. Op datzelfde moment was Jantje uit Oude Pekela op vakantie in Zeegse. De militair en het vakantievierende meisje vonden elkaar in café Heidebloem tussen Zuidlaren en Zeegse. Vijf jaar later waren ze getrouwd. Dat is inmiddels zestig jaar geleden.

Tijdens hun zestig jaar huwelijk kregen Eppo en Jantje de Vries een zoon en een dochter en inmiddels zijn er drie kleinkinderen.
Eppo de Vries werkte eerst op strokartonfabriek Erica en daarna jarenlang als hovenier voor Wevebo. Zijn vrouw was werkzaam bij schoonmaakbedrijf Cemsto en bij sokkenfabriek Westers.

Eem ketaaiertje op toene

,,Overal is wel es wat. Mor as der wat was, ging ‘k eem ketaaiertje op toene. Din was t zo weer over...”, weet Eppo het geheim van hun huwelijk maar al te goed. Maar dat niet alleen, want op tafel in de woonkamer staat een grote bos met zestig rode rozen met een klein kaartje. ‘Met veel liefde gegeven. Ik hou van jou...’